bulgaria.utre.bg

Здравословно хранене

Белтъчини, въглехидрати (захари), мазнини, витамини и минерали, които се съдържат в храните, които консумираме ежедневно, са хранителни вещества за нашето тяло.

Млякото и млечните продукти, месото и яйцата са основните източници на протеини.


Плодовете и зеленчуците са богати на витамини и минерали.

С своята сила не могаже да се пропусне водата , тя е от съществено значение за баланса на тялото, то е от съществено значение за метаболизма на мускулна движение.

Ето някои важни храни за добро здраве и неговият принос за организацията:

Витамин С - лимон, ябълка, портокал, зелени листа др.

Минерални соли - домати, ябълки, зеленчуци, листа, др

Калий - банани, гуава, ябълка, бяло сирене, мляко др.

Калций - мляко и млечни продукти, зеле, маруля, боб др

Витамин А - моркови, тиква, манго, японско дърво др.

.Фибри - обикновено зеленчуци, бобови култури, плодове и зърнени култури.

Желязо - боб, спанак, зеле, листа от ряпа, броколи.


Липса на храна може да причини здравословни проблеми: слабост, простуда, анемия, слаби кости и зъби, грозна кожата, между другото.

. Внимание: Power трябва да бъде по-годишна възраст на всеки човек. Размерът на храна не трябва да е недостатъчно или прекомерно.
Бъдете внимателни с холестерол!

Не трябва да се приема в големи количества и много често за пример, яйца, животински мазнини, пържени храни, свинска мас, сирене, масло, сметана и др